Domowy kebab

You are currently viewing Domowy kebab

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego (wołowo – wieprzowego),
  • 2 łyżki jogurtu greckiego,
  • 30 ml mleka,
  • 1 łyżeczka oregano,
  • 1 łyżeczka bazylii,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 duża cebula,
  • sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:

Cebulę ścieramy na drobnych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy i dobrze wyrabiamy. Zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy do zamrażalnika i mrozimy przez całą noc. Następnie ścinamy na plasterki i smażymy na patelni. Składniki na dip:

  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki jogurtu greckiego,
  • sól i pieprz do smaku.

Czosnek przeciskamy przez praskę i wszystkie składniki mieszamy.

Podajemy z frytkami i ulubioną surówką.